ISTORIC

Am pavat calea către performanță

Încă din momentul în care prima noastră anvelopă a părăsit linia de producție, am încercat mereu să depășim limitele performanțelor anvelopelor noastre.
 

În 1870, Benjamin Franklin Goodrich, un vizionar și un antreprenor autodidact, a creat în premieră prima fabrică de anvelope din America de Nord, în Akron, Ohio. Performanțele anvelopelor erau și la acel moment o prioritate. Fiul său, Charles Cross Goodrich, a lansat ulterior primul centru de cercetare al companiei din Statele Unite.
 

Încă din 1903, BFGoodrich® s-a diferențiat de restul concurenței, fiind anvelopa preferată pentru Ford Modelul A, primul autovehicul care a traversat America de Nord de la est la vest.

Și industria aeronautică, aflată la începuturile sale, a fost desigur un alt punct de interes pentru noi. 1909 a fost anul în care BFGoodrich® a stabilit viteza record de 75 km/h, cu un avion al Curtiss Aeroplane Corporation la cursa internațională de aeronautică de la Reims, din Franța. BFGoodrich® și-a consolidat statutul de legendă doar cu câțiva ani mai târziu când, în 1927, anvelopele sale montate pe aeronava Spirit of Saint Louis a lui Charles Lindbergh au traversat în premieră Atlanticul în primul zbor de acest gen. Iar, în 1977, anvelopele noastre au reușit să ajungă și în spațiu, montate pe naveta spațială Columbia.
Fiind o sursă continuă de idei și posibilități inovatoare, noi cei din cadrul BFGoodrich® ne stabilim constant provocări și ne mândrim cu numeroase premiere și momente de referință semnificative, în proiectarea anvelopelor.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours
istoricul camioanelor; camion bf goodrich; cursă cu avioane
BFGoodrich
Vă bucurați de cea mai plăcută senzație când știți că vă întoarceţi acasă cu anvelopele robuste BFGoodrich®.
bfgoodrich truck tyres history heritage shop
Ford modelul A; prima traversare a Americii; transport urban
BFGoodrich
Anvelopele BFGoodrich® prezintă cel mai bun raport preț/calitate în transporturi generale.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017