COMPETIȚIE

Trecem în forță linia de sosire

Noi cei din cadrul BFGoodrich® am fost dintotdeauna entuziaști ai  competiţiilor auto. De peste 100 de ani, calitatea și versatilitatea anvelopelor noastre au făcut față cu succes circuitelor de curse și deșerturilor din întreaga lume.

bfgoodrich truck tyres competition circuit
curse de camioane; întreceri cu camioane; anvelope de curse
BFGoodrich
Anvelopele BFGoodrich® sunt adevărate campioane ale circuitelor de curse.

La începuturile competiţiilor auto am reușit să uimim mulțimea de spectatori câștigând de două ori, la rând, de acum legendara cursă de 500 de mile de la Indianapolis, în 1914 și 1915.
Ne-au plăcut atât de mult cursele încât nu ne-am mai putut opri după aceea! Am obținut numeroase victorii în diferite tipuri de curse. Un moment de referință a fost, fără îndoială, anul 1994 când neozeelandezul Rod Millen a cucerit cea mai populară și mai dificilă cursă dintr-o zonă colinară din lume, la Pikes Peak, la volanul unei Toyota Celica.

Nu ne sunt străine nici raliurile, am lăsat și aici urme de neuitat. Încă din 1972, am câștigat Baja 1000, urmat rapid de trofee la SCORE Baja 500 în 1983 și 1988, cu Corky și Scott McMillin în postura de șoferi. Prima noastră victorie la Cupa mondială de raliuri a venit în 1999. Între 1986 și 2007, anvelopele noastre pentru curse au obținut nu mai puțin de 21 de victorii consecutive la Baja 1000, devenind referință în universul competițiilor off-road din America!

Vidéo Competition

Anvelopele noastre și echipele au câștigat titlurile de campioane la Cupa mondială de raliuri cross-country FIA precum și Safariul australo-asiatic din 2011 și 2012. Am obținut prima noastră victorie la Dakar în 1999 cu Jean-Louis Schlesser. Am traversat de atunci Africa de mai multe ori și, în 2017, în ciuda vremii neprielnice și condițiilor dificile de deplasare, am obținut cea de-a 13-a noastră victorie cu echipa Peugeot.                                                               Concurând la Campionatul mondial de raliuri din 2006 până în 2010, anvelopele noastre și-au dovedit performanțele câștigând toate titlurile la categoria de piloți și mărci auto. Am urcat pe podium cu echipele Citroën și Ford și cu Sebastien Loeb, care a câștigat primul loc de cinci ori la rând.

Video Historique Competition

În cadrul Intercontinental Rally Challenge din 2007, am obţinut prima victorie cu echipa Peugeot.
Cel mai recent și pentru al doilea an la rând, am fost triumfători cu Cyril Despres și Peugeot la raliului Silk Way în iulie 2017. Această competiţie de camioane care asigură legătura dintre Moscova și Xi'an ne-a ținut pe toți în suspans, deoarece numeroase evenimente au modificat pozițiile echipelor pe întreaga durată a cursei de 15 zile, în care s-au parcurs 9.000 km.